Ulusal Staj Programı – Son Başvuru: 18 Ocak 2023 – Başvuru Adımları ve Sıkça Sorulan Sorular – Yaşar Üniversitesi | Psikoloji Bölümü

Sevgili öğrenciler,

ULUSAL STAJ PROGRAMI

Son Başvuru: 18 Ocak 2023

Öğrenci Başvuruları: https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/pages/authentication/login

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, tüm kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımı ile yükseköğretimde üç yıldır başarıyla sürdürülen, OECD tarafından iki kez üye ülkelere örnek uygulama olarak gösterilmektedir.  Ulusal Staj Programı 2023 Başvuru Adımları ve Sıkça Sorulan Sorular ve duyuru afişi ekli dosyada yer almaktadır.

BAŞVURU KRİTERLERİ

Türkiye, KKTC ve yurt dışında üniversitelerde;

• Örgün eğitim veren lisans programlarında 2., 3. veya 4. sınıf öğrencisi (tıp fakültesi ve öğretmenlik bölümleri hariç),
  • Örgün eğitim veren ön lisans programlarında 1. veya 2. sınıf öğrencisi ve
  • Not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) ise (ön lisans 1. Sınıf öğrencilerinin başvurusu için not ortalaması şartı aranmamaktadır*),

* Genel not ortalamaları henüz netleşmemiş olduğu için, başvuru döneminde ön lisans 1. sınıf öğrencilerinden bu şart aranmamaktadır, ancak staj tarihinde not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olması beklenmektedir.

ÖNEMLİ

1. Staj yapılacak tarihte; lisans 2. sınıf ve ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin bir üst sınıfa geçmiş olması, lisans 4. sınıf ve ön lisans 2. sınıf öğrencilerinin mezun durumuna geçmemiş olması, ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin not ortalamasının ise 2’nin üzerinde olması beklenmektedir. Aksi halde işverenler staj tekliflerini iptal edebilir.
  2. Başvuru süreci; 18.01.2023 tarihinde sona erecektir. Kariyer kapısı başvurusu olup başvurusu tamamlanmayan öğrenciler staja kesinlikle alınamamaktadır. Bu nedenle staj yapmak isteyen tüm öğrencilerin başvuru yapması ve başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

2023 Kariyer Kapısı Ulusal Staj Programı başvuru adımları ve sıkça sorulan sorular